1 טוחנים את האבוקדו עם הבצל, השום, הבזיליקום ושמן זית עד למרקם נוזלי.
2 מוסיפים מים, מלח וחצי מהפלפל האדום החריף וטוחנים לקרם חצי נוזלי. מקררים 10 דקות.
3 שתי דקות לפני ההגשה, שמים את פרוסות הלוקוס בצלחת שטוחה, ומעליהן מזלפים מעל מיץ לימון ומלח. משהים לכבישה קלה.
4 מניחים בצלחת את המרק, מעל חתיכות לוקוס כבושות. מזלפים שמן זית, מניחים פרוסות פלפל חריף מעל ומטפטפים מעט מיץ לימון. מגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.