מרק עדשים בשרי הוא אחת המנות הכי שלמות שיש. יש בו בשר, יש בו קטניות, יש בו ירקות, ככל זה תלוי בנו גם תמיד יהיו בו תפודים, והוא טעים ומשביע ושולח אותך לענייניך בידיעה שלפחות לשעתיים הקרובות הבטן מסודרת ושמחה. בימים כתיקונם אנחנו מפנקים את המרק הזה בנתח יפה של בשר שריר או כתף, שהופך אותו למעין קדירה כבדה ועשירה - הפעם ניסינו לצמצם קצת בעלויות, והחלפנו את הבקר בגרון הודו. למרות שאין בו הרבה בשר - הוא נותן למרק המון טעם ועומק, והופך אותו לבשרי לעילא, ולא רק מבחינת הכשרות. אחרי הבישול אפשר לפרק את בשרו של הגרון לתוך המנה, אבל ממש לא חייבים. גם ככה מדובר במנה מעולה, שהופכת כל ערב קריר למשפחתי ונעים.
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל כמה דקות, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבטטה, הגזרים והעדשים ומטגנים עוד 4-5 דקות תוך ערבוב. 2 מוסיפים כ-8 כוסות מים ואת גרון ההודו, ומביאים לרתיחה. אם נוצר קצף למעלה מקפים אותו (אל תוותרו על הקיפוי). מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה-שעה וחצי (עדיין לא ממליחים). 3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עוד חצי שעה-שעה. 4 ממליחים, מבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהאש. >> בית הספר לבשלנים מתחילים: איך עובדים עם עדשים? >> והנה עוד כמה מתכונים למרקים שווים במיוחד הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|