לגאוקמולה קוראים גם "סלסלה ורדה" - "סלסה ירוקה". היא מתאימה מאוד להגשה עם נאצ'וס - חטיפים פריכים על בסיס תירס.
המצרכים :
2 אבוקדו בשלים
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 עגבנייה
1 כף עלי כוסברה קצוצים
1 כף מיץ לימון טרי
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
כמה טיפות טבסקו
אופן ההכנה:
מקלפים את האבוקדו ומוציאים את החרצן. במעבד מזון או בקערה עם מזלג מועכים את האבוקדו למחית לא חלקה מדי. מוסיפים את יתר החומרים ומתבלים בטבסקו לפי הטעם.
מגישים את הגאוקמולה עם נאצ'וס פריכים.