המצרכים (12 מנות):לפולנטה:
לראגו פטריות:
לביצים העלומות:
לאספרגוס החלוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הפולנטה: בתוך סיר, מביאים את השמנת והחלב עד לסף רתיחה. שופכים פנימה את קמח התירס, תוך כדי בחישה, עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. 2 מכינים את ראגו הפטריות: מחממים מחבת גדולה או סיר נמוך ורחב. מוסיפים את החמאה ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים. מאדים את הפטריות על להבה בינונית עד להוצאת כל הנוזלים. ברגע שהפטריות הופכות לשחורות ומרוכזות בטעמן מסירים מהאש. 3 מכינים את הביצים: מרתיחים 2 ליטר מים עם רבע כוס חומץ. 4 בוחשים את המים בעזרת מטרפה ופותחים בעדינות ביצה אחת במרכז הסיר. מכבים את האש וממתינים כ-3 וחצי דקות. חוזרים על התהליך עם שאר הביצים. 5 מכינים את האספרגוס: חולטים את האספרגוס כ-20 שניות בסיר עם מים רותחים. מתבלים במעט מלח, לימון ושמן זית. חותכים את האספרגוסים לשלישים. 6 מרכיבים את המנה: בקערה קטנה או צנצנת שמים 3 כפות פולנטה, כף גדושה של ראגו פטריות, 3-4 שלישי אספרגוס, ביצה עלומה מתובלת במלח ופלפל, חופן פרמזן, כמה טיפות של שמן כמהין ומגישים. >> בואו לראות את אסף גרניט משדך בצורה נהדרת בין הפולנטה לפיצה >> רוצים לזכות בארוחת טעימות במסעדת מחניודה? בואו לנסות את מזלכם |