פסטה ברוטב סלק ודלעתעצרו שנייה: רוטב הפסטה הזה הוא לא משהו שתפגשו כל יום, הרבה בזכות הדלעת, שמעניקה לו מרקם קטיפתי ועשיר. חוץ מזה, מקורות יודעי דבר סיפרו לנו שהוא יבוא מושלם גם על פיצה. אנחנו רק נניח את זה פה
צילום: אסף רונן, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הסלק והדלעת ומערבבים היטב. 2 מוסיפים את העגבנייה, הסלרי, הבזיליקום, הכמון והמלח. מערבבים היטב, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש בינונית (עם מכסה) כ-15 דקות, או עד לריכוך מוחלט של הירקות. 4 מצננים מעט, מעבירים לבלנדר או מרסקים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת רוטב אחיד. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מים בהדרגה. 5 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. 6 מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים.
לאתר של עופרי - ערן הגנן
|