ההכנה: 1 מעבירים את תנור האפייה למצב טורבו ומחממים ל-220 מעלות. 2. מערבבים את מיץ התפוזים עם כפית הצ'ילי ומכניסים למקפיא. 3. מניחים את הבטטות והשום בנייר כסף, מתבלים במלח פלפל ועלי תימין. סוגרים את נייר הכסף על הבטטות ומעבירים לתנור החם, אופים אותן עד שהן מתרככות לחלוטין (בערך חצי שעה). 4. בינתיים מכינים את הרוטב והאספרגוס: מערבבים את היוגורט עם שמן הזית והעירית ומתבלים במלח ופלפל.5. חולטים את האספרגוס במים רותחים כדקה מוציאים ומעבירים מיד לקערת מי קרח. 6. כשהבטטות מוכנות מקרמלים אותן: מניחים את הבטטות על צלחת שטוחה ורחבה, ומרסקים אותן בעזרת מזלג, מתבלים במעט מלח מערבבים ובוזקים מעליהן כף סוכר, בעזרת ברנר מתיכים את הסוכר שהופך לקרמל (מי שאין ברשותו ברנר יכול גם להכניס את הבטטות המסוכרות לתנור החם- קרוב ככל האפשר לחלק העליון של התנור- חום התנור יעשה את אותה פעולה שעושה הברנר). 7. מוציאים את מיץ התפוזים הקפוא מהמקפיא ובעזרת מזלג מגרדים את המיץ הקפוא (כלפי מעלה ואז כלפי מטה), עד שמתקבל ברד אוורירי – גרינטה. הרכבת המנה: מתבלים את הבטטות המקורמלות עם מעט מלח גס, מנגבים את האספרגוס החלוט, מניחים אספרגוס על הבטטה, מוזגים מעל מעט מרוטב היוגורט וכן כמה כפיות גרניטה. מעטרים במעט שמן זית ושקדים קלויים.