המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1 קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה. 2 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. 3 מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי כוס מים ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. הרוטב צריך להיות מעט נוזלי, כדי לתת לחות לעלי הלזניה. 4 כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת. מפלפלים בנדיבות וממליחים מעט (הגבינה הבולגרית נותנת לנו את עיקר המליחות במנה). 5 מערבבים בקערה את הביצים עם הקוטג', הגבינה הבולגרית וחצי מכמות הקשקבל. 6 מסדרים עלי לזניה בתבנית בגודל 25X25 ס"מ כך שיכסו את התחתית והדפנות. אם צריך שוברים בעדינות את העלים כך שיתאימו לגודל התבנית. 7 שופכים כשליש מכמות רוטב העגבניות על עלי הלזניה, ומסדרים מעליו שכבה נוספת של עלים. מורחים שכבה מתערובת הגבינות, ומסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה. חוזרים על סדר הפעולות: רוטב, עלי לזניה, גבינות, עלי לזניה. בשכבה העליונה שופכים את מה שנותר מרוטב העגבניות ותערובת הגבינות. 8 מפזרים מלמעלה את מה שנשאר מגבינת הקשקבל. 9 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-40 דקות, עד שהגבינה מזהיבה. * המתכון באדיבות מועצת החלב, המעודדת צריכת 3 מוצרי חלב ביום. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|