לניוקי:
1 מאדים את תפוחי האדמה עד לריכוך.
2 מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה בקערה. מוסיפים קמח, מלח וביצה. מערבבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד (יש להיזהר עם היחסים. עם יותר מדי קמח נקבל ניוקי קשה ועם מעט מידי הניוקי יתפוררו בבישול).
3 מחלקים את הבצק למספר חתיכות. מכל חתיכה יוצרים "נחש" ארוך בקוטר של כ-1.5 ס"מ. כל "נחש" חותכים לחתיכות של כ-2 ס"מ-ליצירת הניוקי. כל ניוקי לוחצים בעדינות כנגד שיני מזלג ליצירת דוגמא.
4 שומרים על מגבת מטבח מקומחת קלות. אם לא מבשלים מיד, מומלץ לשמור במקרר.
בישול הניוקי:
5 מביאים לרתיחה סיר גדול של מים (1 ליטר מים לכל 100 גרם ניוקי) ו- 2 כפיות גדושות מלח גס.
6 כשהמים מבעבעים, מכניסים את הניוקי, אפשר במספר פעמים, מעט בכל פעם. ברגע שהניוקי צפים שולים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת.
לרוטב:
7 בסיר כבד מטגנים את הבצל והשום בשמן עד להזהבה.
8 מוסיפים את כל ירקות השורש ומערבבים היטב. מבשלים יחד עד כ-10 דקות.
9 מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את להבת האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (כשעה). מתבלים לפי הטעם.
10 כשהרוטב מתבשל חותכים את החצילים לקוביות גדולות לפחות 2X2 ס"מ. מניחים במסננת וזורים עליהם מלח גס. מנערים מעודף הנוזלים והמלח, מנגבים קצת ומטגנים במחבת עם כסנטימטר שמן זית חם עד להזהבה עמוקה של כל החצילים מכל הצדדים. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
11 כשהרוטב מוכן מערבבים יחד עם הניוקי ומגישים.