1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות. 2. מסדרים את תפוחי האדמה על מלח גס במגש ואופים בתנור עד שמתרככים, מקררים ומקלפים. 2. מעבירים את תפוחי האדמה דרך מסננת או ממחה לקבלת פירה חלק. 3. מוסיפים לפירה מעט מלח ופלפל ו בהדרגה גם את הקמח עד לקבלת בצק נוח לעבודה (השאיפה היא להשתמש במינימום קמח, בהתאם לתפוחי האדמה). 4. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים "נקניק" מכל כדור בצק, חותכים לכדורים קטנים ומגלגלים ביד. 5. בסיר גדול מבשלים את כדורי הניוקי עם מים רותחים ומלח עד שהם צפים, מעבירים לקערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול. מסננים ושומרים בקערה עם מעט שמן זית. 6. קולים את הפלפלים על להבה גלויה או בתנור, מקלפים ומסירים את הגרעינים. חותכים לקוביות של 1 סנטימטר. 7. מחממים 2 מחבתות גדולות עם מעט שמן זית ומוסיפים כמחצית מכמות הפלפלים והניוקי לכל אחת. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות, מוסיפים מעט שום ופטרוזיליה, מתקנים טעם ומחלקים ל-4 צלחות הגשה. מפזרים גבינה מגוררת מעל ומטפטפים מעט יוגורט.