*קוצצים את האנשובי ומועכים עם סכין עד לקבלת משחה.
*מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את האנשובי עד שהם נמסים ומתאחדים עם השמן.
*מוסיפים את השום, הזיתים, הצלפים והפלפל החריף.
*מטגנים הכל עד שהשום מתחיל להזהיב.
*מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות על להבה בינונית.
*בשלב זה מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת בישול אל דנטה (Al Dente).
*טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
*מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה, הפרמזן והספגטי המבושל ומערבבים היטב.
*מגישים מיד.