1 מעסים את הסינטה במלח, פלפל שחור ותימין, צורבים מעט במחבת עם שמן זית ורוזמרין, מוציאים ומניחים בצד.
2 קוצצים גזר ושורש סלרי לקוביות קטנות, ומוסיפים שום.
3 מחממים את המחבת שבה נצרבה הסינטה ומטגנים בתוכה את הירקות הקצוצים, בתוספת עוד תימין, מלח ופלפל. מוסיפים מעט יין לבן, מסננים ומקררים. שומרים את הנוזל בצד.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות.
5 פותחים עלה בצק עלים וחותכים את השוליים.
6 מניחים מעל את הסינטה, מורחים את תערובת הירקות, מפזרים קצת תימין טרי וסוגרים את הבצק. משאירים בצק חתוך לרצועות, ומקשטים בעזרתן את המאפה בשתי וערב.
7 חותכים ריבוע בצק קטן למעלה להוצאת הנוזלים. מברישים בחלמון ומכניסים לתנור. אופים כרבע שעה.
7 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מעט יין לבן ומים, ומביאים לרתיחה.
8 מכינים את הסלט: צורבים במחבת לוהטת פטריות חתוכות לרבעים במשך דקה-שתיים, מערבבים מעט ומוסיפים שמן זית. מטגנים כ-3 דקות נוספות ומסירים מהאש.
9 קוצצים את גרגיר הנחלים והרשד ושמים בקערה. מתבלים בשמן זית, מלח וחומץ בלסמי, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.