מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קבבים ותפוחי אדמה

מסתבר ששעה זה ים זמן להכין ארוחת ערב: בזמן שתפוחי האדמה מזהיבים יפה יפה בתנור - מערבבים את הבשר עם התבלינים וצולים 2 דקות מכל צד

|mako אוכל| פורסם10:36
60-60: קבבים ותפוחי אדמה - מוכן (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לתפוחי האדמה:

  • 4 תפוחי אדמה (עדיף אדומים)
  • 1 שן שום קצוצה
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח

לקבבים:

  • 500 גרם בשר טחון עם מעט שומן כבש (לבקש מהקצב, לא חובה)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1חותכים את תפוחי האדמה לפלחים, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את השום, התבלינים והשמן, מערבבים ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל-20-25 דקות.

2מסירים את נייר הכסף ואופים את התפודים עוד 5-10 דקות, להזהבה.

3בינתיים מערבבים בקערה את הבשר טחון עם הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים ושמן הזית. יוצרים קבבים ארוכים או עגולים.

4מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (תלוי כמה אתם אוהבים את הבשר עשוי), או עד שהם משתזפים יפה.

5מגישים עם תפוחי האדמה.

צילומים:אסף רונן– צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il