1 קולפים את הארטישוקים הירושלמיים ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2 מועכים את הארטישוקים ליצירת מחית, ומעבירים למחבת לייבוש.
3 קוצצים את לבבות הארטישוק.
5 מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים שום, כמה עלי רוזמרין ואת לבבות הארטישוק, ומטגנים עד שהם מזהיבים.
6 מוסיפים את שקדי העגל, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2-3 דקות.
7 מוסיפים 2-3 כפות מרק עוף ופטרוזיליה קצוצה, מטגנים כ-5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
הרכבה: מורחים על צלחת את המחית כמו חומוס ובמרכז הצלחת את שקדי העגל, מטפטפים מעט שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם.