פילה בקר על תרד ואספרגוסכמה כיף להשקיע במנה שהיא גם פשוטה, גם איכותית וגם מצולחת כמו שצריך
צילום: אינה קראבצקי
|
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מושחים את ראשי השום בשמן זית, עוטפים היטב בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהם רכים מאוד. מוציאים את השומים מקליפתם ומועכים היטב למרקם של קרם חלק (אפשר להעביר דרך מסננת), מוסיפים את הדבש ומתבלים בקצת מלח. 2 צורבים קלות את האספרגוס החלוט על מחבת פסים. 3 במחבת גדולה שמים כ-4 כפות שמן זית, מוסיפים את שן השום הפרוסה ואת התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כשלוש דקות. 4 צורבים את נתחי הפילה על מחבת מחוממת היטב כדקה מכל צד. מתבלים במלח ופלפל רק לאחר הצריבה. 5 מסדרים את הצלחת: מסדרים את האספרגוס במרכז הצלחת, עורמים מעל תלולית של תרד ועליה מסדרים את נתחי הבשר. יוצרים מקרם השום קנלים (בעזרת שתי כפיות) ומסדרים מסביב, ומטפטפים כמה טיפות חומץ בלסמי מצומצם לקישוט. >> בשבוע שעבר הכנו עם אינה קציצות דגים שילדים אוהבים |