מתכון למפרום של בכור את שושיאצל רוב חובבי האוכל הטריפוליטאי, מסעדת "בכור את שושי" היא לא פחות ממוקד עלייה לרגל. קבלו, יד ראשונה, את המתכון של המסעדה המיתולוגית למפרום, רק אל תשכחו לחזור לספר איך יצא
| בכור את שושי
| פורסם 10/01/13 12:06
![]()
צילום: דרור כץ
|
המצרכים (10 מנות):
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הרוטב: לוקחים סיר בינוני-גדול, שיוכל להכיל את כל המפרומות, ומסדרים בתחתיתו את פרוסות תפוחי האדמה. 2 מסדרים את שאר הירקות על תפוחי האדמה, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומכסים במים. טועמים, ומוסיפים מלח אם צריך. מביאים לרתיחה, ובינתיים מכינים את המפרום. 3 המפרום: חוצים כל תפוח אדמה לאורך. חותכים פתח לאורכו של כל חצי, כך שייווצר מעין כיס למילוי. 4 מערבבים את שאר חומרי המפרום, וממלאים את תפוחי האדמה בתערובת. 5 מכינים שתי קערות - באחת שמים קמח ובשנייה טורפים את הביצים עם רסק העגבניות והמים. מחממים שמן עמוק לטיגון. 6 מגלגלים את המפרומות בקמח, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהוב. מעבירים לסיר עם הרוטב (הרוטב אמור לרתוח בשלב הזה). 7 מוסיפים עוד מים אם צריך, ומבשלים כחצי שעה.
* המתכון באדיבות בכור את שושי בני ברק, הרב אבו חצירה 10, טלפון: 03-5793856
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|