קציצות בקר ברוטב עגבניות שריאפשר תמיד לסמוך על אבי שיביא לנו מתכון טוב לקציצות. בגרסה הזאת הן קצת חריפות, קצת מתוקות, ובעיקר - מושלמות לארוחה ביתית ורגועה של סוף שבוע. שנעמיד סיר ונתחיל לכדרר?
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה. 2 מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד. 3 יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה. >> לכל המתכונים לראש השנה>> ראש השנה: ארוחת 6 מנות מושלמת |