מאפה בשר חגיגיהקסם שבפשטות - בשר טחון, תפוחי אדמה, מלח, פלפל ובצק ויש לכם ארוחה שהיא לא רק טעימה, אלא גם יפהפייה אמיתית
צילום: אביבה פיבקו
|
המצרכים (10 מנות):
למילוי
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, ולשים לכדי בצק. חשוב לעשות את זה ביד ולא במעבד מזון, ולעבד את הבצק כמה שפחות, כי הוא נהיה קשה. 2 עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה, ולא יותר. 3 מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד שהוא מזהיב. 4 חותכים את תפוח האדמה לקוביות כמה שיותר קטנות (כחצי ס"מ), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן עד שהתפוח האדמה משחים, ומבושל כמעט לגמרי. 5 מוסיפים את שני סוגי הבשר הטחון וממשיכים לטגן. תוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בעזרת שני מזלגות. 6 מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל. 7 מניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת החדר. 8 מרכיבים את המאפה: מקמחים מעט את המערוך, ומרדדים את הבצק על נייר האפייה למלבן בגודל 30 על 50 ס"מ (מרדדים למלבן קצת יותר גדול וחותכים למידה הנכונה). שומרים את הקצוות בצד. 9 מעבירים את הבצק (עם הנייר) לתבנית, ומסדרים על חצי ממנו את תערובת הבשר. משאירים שוליים של כ-2 ס"מ. 10 מקפלים את חצי הבצק בלי המילוי מעל החצי עם המילוי, ומהדקים את הקצוות היטב. 11 מקשטים עם שאריות הבצק לפי הדמיון, מברישים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. 12 מגישים עם סלט, ויש לכם אחלה ארוחה. |