1 במחבת עם שמן זית מניחים את התרד ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים בערך 6-8 דקות. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד 30 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף.
2 במחבת נוספת (שתשמש להגשת המנה) מאדים בשמן זית את השום, הבצל והשומר עד לריכוך, מבלי להשחים.
3 בסיר קטן חולטים פול ירוק 1-2 דקות, מצננים וקולפים מהקליפה העבה.
4 מוסיפים את הקוסקוס בלאדי או הפתיתים למחבת של הבצל, השומר והשום ומאדים קלות. מוסיפים את התרד המושחם, ציר העוף והזעפרן. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית עד שהקוסקוס מוכן אבל עדיין אל דנטה. טועמים, מתקנים תיבול ובוחשים פנימה את החמאה למרקם קרמי.
5 במחבת פסים לוהטת צורבים את הטונה משני הצדדים ומשאירים אותה ורודה במידת עשייה MEDIUM. פורסים את הטונה ל-3-4 פרוסות, מניחים על גבי הקוסקוס שבמחבת, מסיימים בכף לאבנה לצד הקוסקוס ומגישים עם רבע לימון.