1 מכינים את המילוי: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומערבבים. מבשלים כדקה.
2 מוסיפים את הפריקי, המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים. מוסיפים את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות.
3 מוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, הצנוברים, העגבניה והדג, מערבבים ומכבים את האש.
4 בסיר גדול מרתיחים מים וכשהם רותחים מוסיפים את עלי המנגולד. מבשלים כשתי דקות ומסננים.
5 מסדרים את עלי המנגולד בתבנית קטנה כך שיכסו כל התחתית. משאירים חצי מכמות העלים. מכסים את שכבת עלי המנגולד במילוי הדג והפריקי ומכסים בעלי המנגולד הנותרים.
6 מאדים את "עוגת" המנגולד בסיר אידוי כ-10 דקות.
7 בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הגמבות, הפלפל החריף, הבצל, העגבניות והשום. מטגנים כ-2-3 דקות. מוספים את החומץ והמים ומערבבים.
8 מעבירים את הרוטב לבלנדר וטוחנים היטב. מסננים את המחית שהתקבלה לקבלת רוטב חלק.
9 יוצקים את הרוטב לקערה, מניחים מעליו את עוגת המנגולד המאודה ומעליה מניחים את כפית הלימונים הכבושים.