1 קולים את הצנוברים והשקדים במעט חמאה.
2 לצזיקי: מערבבים את כל המרכיבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
3 לדג: מערבבים את כל המרכיבים מלבד הדג ליצירת משרה. משרים את הדג במרינדה לשעה לפחות (במקרר). מוודאים שהדג בטמפ החדר לפני האפייה.
4 מסדרים את הדגים בתבנית על נייר אפייה ומברישים היטב במרינדה. אופים בחום גבוה במדף העליון ביותר של התנור כ-15 דקות, עד שהדג מבושל לחלוטין. בוצעים לפני.
5 לסלט: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומתקנים תיבול.
6 לבצל: מוסיפים את החומץ והסוכר אל המים הרותחים ובוחשים עד שהסוכר נמס. מצננים לחלוטין. מוזגים את התחמיץ על רצועות הבצלים ומעסים בעדינות. משרים כחצי שעה (אפשר יותר) ואז סוחטים את הבצלים מהתחמיץ.
7 לצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה ובעזרת קולפן יוצרים פרוסות דקות. משרים את הקליפות במי קרח כ 20 דקות. מוציאים לייבוש על מגבת.
8 מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הרצועות במספר סבבים כחמש דקות בערך או עד להזהבה. מוצאים לנייר סופג ובוזקים מלח גס.
9 הרכבת המנה: על פיתה פתוחה שמים מעט צזיקי, מעל קרעים של דג, מעל את סלט עשבי התיבול ומעל את הבצלים הכבושים. מפזרים מעל שקדים וצנוברים ומוסיפים את צ'יפס הבטטה ותפוחי האדמה. מחזיקים כמו טורטיה, ומומלץ להגיש עם צ'ייסר של וודקה וקוביית אבטיח.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.