המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנות מקדימות: מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות ומטגנים אותם. את הכרובית חותכים לפרחים ומטגנים (או אופים בתנור). את הבצל פורסים לפרוסות דקות, ואת הלימון הפרסי מפוררים ומסירים את הגרעינים. 2 מבשלים את האורז עם המים, מלח וכורכום עד שאין יותר נוזלים (האורז צריך להיות יבש, אבל לא מבושל עד הסוף) 3 מחממים בסיר 5-6 כפות שמן. מניחים גם את פרוסות הבצל, כך שיכסו את כל תחתית הסיר. מעל – מניחים את החצילים המטוגנים, פרחי הכרובים ומעל הכל את האורז. חשוב: בין שכבה לשכבה מתבלים במלח, קארי, קינמון ולימון פרסי. 4 מבשלים על להבה גבוהה 5 דקות, ואז מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות. * אפשר להוסיף מעל שכבת הבצל גם צלעות טלה, אבל עדיף בלי. * תיזהרו לא לעשות את הטעות שאני עשיתי בתכנית: חשוב להנמיך את הלהבה אחרי 5 דקות של בישול, ולבשל 30 דקות נוספות על להבה נמוכה. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |