1 צולים את תפוחי האדמה בתנור בחום גבוה עד שהם מתרככים (בודקים במזלג). שוברים אותם בידיים, מזלפים את הדבש ומחזירים לתנור לכמה דקות נוספות.
2 בינתיים ממליחים את הדג ומורחים בשמן זית. ממלאים את בטנו בענפי הפטרוזיליה והבזיליקום.
3 מרפדים סיר גדול בנייר כסף ומכניסים את המלח הגס עם ענפי המרווה והרוזמרין. משטחים את שכבת המלח.
4 נועצים שיפוד ברזל מתחת לראש הדג, ומעבירים לסיר.
5 מכסים את הסיר ואוטמים היטב בנייר כסף. מניחים על להבה גדולה ומבשלים/מעשנים עד שהדג מוכן והעיניים שלו לבנות.
6 מפרקים את בשר הדג ומתבלים במיץ לימון ומלח. מגישים עם תפוחי האדמה, אריסה, פסטו, לימון כבוש ושמנת חמוצה.
• אפשר ורצוי לטפטף לפני ההגשה מעט שמן זית ולפזר עלי פטרוזיליה שלמים ופרוסות דקות של פלפל חריף אדום ופלפל צ'ילי.
• במקום העישון, אפשר לאפות את הדג בתנור עם מעט שמן זית.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים