1 מלית לוקוס: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את הצ'ילי והפלפל החריף ומטגנים כ־3 דקות.
2 נוספות. מכניסים את התבלינים פנימה ומטגנים כדקה. מוסיפים את קוביות הלוקוס ומטגנים אותן כ־ 3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו ללבן. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את הכוסברה. מצננים.
3 בצק הקובה: סוחטים היטב את הבורגול ומניחים אותו בקערה יחד עם התבלינים, הבצל, הדג, הפלפלים המתוקים (מסוננים מהמים) והקורנפלור. טוחנים את התערובת במטחנת בשר פעמיים לקבלת בצק (אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף מעט מים). לשים את התערובת כחמש דקות לקבלת בצק אחיד.
4 קובה: מניחים על משטח העבודה קערה ובה מים קרים. קורצים עיגולים מהבצק במשקל של כ־ 30 גרם כ"א (גודל של כדור פינג פונג) וטובלים את היד במעט מים. בעזרת האצבע יוצרים גומה בתוך הכדור (חשוב ליצור דפנות דקים ככל האפשר כדי להכניס כמה שיותר מלית פנימה). כשהגומה מוכנה מכניסים ממלית הדג פנימה, שוב מרטיבים את היד וסוגרים את הקובה לצורת כדור. מניחים את הכדורים בתבנית ומכניסים למקפיא ל־10 דקות.
5 מחממים את השמן ל־ 170 מעלות (אם אין מדחום — זורקים חתיכה קטנה מהבורגול לשמן, אם אחרי שנייה היא צפה סימן שהשמן בטמפרטורה הרצויה) ומניחים בו כמה כדורי קובה (חשוב לא להעמיס, אלא להכניס כמה כדורים בודדים בכל פעם). מטגנים את הכדורים עד שהם הופכים חומים. מוציאים ומניחים על משטח עם נייר סופג.
6 טחינה: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים יחד - אם הטחינה סמיכה מידי מוסיפים מעט מים או מיץ לימון, אם היא דלילה מידי מוסיפים מעט טחינה גולמית. מעבירים את הטחינה לבקבוק לחיץ בעל פיה צרה.
7 הרכבה: מזלפים עיגולים של טחינה על הצלחת. מניחים את כדורי הקובה בצורה אקראית על פסי הטחינה. מפזרים מעל זרעי עגבניות, עלי כוסברה צעירים וגרידת לימון. מומלץ להגיש עם פלח לימון או ליים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים