1 מכינים את הברווז: מנקים מחזות הברווז את עודף השומן מהקצוות (בגב החזה יש שכבת שומן, חורצים אותה בסכין חד בחריצים בצורת שתי וערב).
2 ממליחים ומפלפלים את שני חזות הברווז ומניחים במחבת כאשר צד השומן כלפי מטה. מתחילים בחימום איטי בחום נמוך מאוד. מניחים לשומן להיטגן עד שהעור נהיה קריספי וזהוב (לפחות כ-10 דקות).
3 הופכים את החזות לצד הבשר, מגבירים את הלהבה ומטגנים צד זה למשך 5 דקות. מוציאים את החזות לצינון.
4 מנקזים את השומן הרב שהצטבר במחבת לסיר.
5 מכינים את תפוחי האדמה: מחממים את שומן הברווז בסיר רחב. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
6 כאשר תפוחי האדמה מזהיבים, מפזרים מעליהם את הפטרוזיליה והשום. מערבבים, מכסים ומשאירים על חום בינוני כ-5-7 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
7 מכינים את השעועית: חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כ-4 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח.
8 מחממים במחבת חמאה ושום קצוץ, ומקפיצים את השעועית הירוקה למשך 3 דקות. מתבלים עם מעט מלח.
9 להגשה: פורסים את חזות האווז, מניחים בצלחת ולידם שמים את תפוחי האדמה והשעועית ירוקה ומגישים.
טיפים:
* תוך כדי טיגון החזות מנקזים החוצה מדי פעם את השומן שהצטבר מהטיגון.
* את תפוחי האדמה הפרוסים מטגנים רק בשומן הברווז.
* אם פרוסות הברווז אדומות מדי, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 4 דקות.
* מידת העשייה של חזה הברווז יכולה לנוע בין אדום-ורדרד לבין חום. מומלץ לא לטגן יותר מדי כדי לא לייבש את החזה.
* מומלץ לפזר על פרוסות חזה הברווז רוטב מתוק-חמוץ המכינים מתערובת של פירות יער (פטל, דובדבנים) עם מעט סוכר ולימון סחוט.
* מומלץ להגיש מעל הברווז בצלצלי שאלוט מקורמלים עם חומץ בלסמי ודבש.
* את חזה הברווז אפשר להגיש גם על מצע פירה תפוחי אדמה או פירה בטטות.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.