1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים מים. לשים היטב עד שהבצק גמיש. מוסיפים את שמן הזית, לשים שוב ומקררים במקרר.
2 מכינים את החצילים בתנור: מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
3 מניחים בתבנית משומנת את פרוסות החציל ומשמנים אותן במעט שמן. אופים עד להשחמה משני הצדדים (אפשר להפוך אותם באמצע).
4 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומוסיפים עגבניות חתוכות לרבעים, את הצ'ילי הקצוץ, השום, הבזיליקום ואת התבלינים. מביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כמה דקות. טוחנים בבלנדר מוט לרוטב אחיד.
5 מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוציאים ושומרים בצד. קוצצים את הפטריות ומטגנים גם אותן להזהבה.
6 מחממים סיר עם מים רותים ומבשלים את המנגולד ל-2-3 דקות.
7 מערבבים את הפטריות והמנגולד עם חצי מכמות הבצל ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
8 מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים אותו מעט ומעבירים במכונת הפסטה עד לעובי בינוני-דק עם הרבה קמח כדי שלא יידבק.
9 ממלאים את פרוסות החציל במילוי הפטריות ומגלגלים.
10 יוצרים מהבצק המרודד רצועות שיעטפו את פרוסות החציל במדויק (בלי שיהיו חלקים חופפים שיהפכו את הבצק לעבה מדי), עוטפים את החציל בפרוסת הבצק ומגלגלים לצורת גליל.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות.
12 .שמים חצי מהרוטב בתבנית תנור, מסדרים מעל את הקנולי בשורה ושופכים את שאר הרוטב מעל. משאירים ממש מעט ממנו בצד.
13 אופים בתנור עד שבצק הפסטה משחים. מפזרים מעל את הבצל שהשארנו בצד ועוד קצת רוטב עגבניות. מגישים.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו ע"י המתמודדים