מוסר ים על צ'ירשיאנחנו מתים על צ'ירשי - צירוף כתום לוהט של בטטה, דלעת וטונות של שום, ושמחים לאכול אותו עם כל דבר כמעט. כאן הצ'ירשי מקבל תפקיד ראשי ומלווה בגאווה פילה של מוסר ים צרוב במחבת. צבעוני, נועז וטעים
שירה בצלאל
| מאסטר שף
| פורסם 26/10/16 11:04
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
|
המצרכים (2 מנות):לדג:
לצ'ירשי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הצ'ירשי: שמים בסיר בגודל בינוני את חתיכות הדלעת, הבטטה והגזר. מוסיפים את שיני השום, הכמון ומיץ הלימון. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים 30-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין. מסננים את הירקות ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון. טוחנים למרקם חלק, מוסיפים את האריסה הביתית (יש לנו כאן מתכון נהדר לאריסה), טוחנים שוב לאיחוד ומתבלים בכמון, מלח ופלפל לפי הטעם. 2 חותכים כל פילה דג ל-3 חתיכות (ניתן לבקש זאת ממוכר הדגים). משרים את נתחי הדג עם מעט מלח, פלפל ו-2-3 כפות שמן זית, בערך 5 דקות. 3 מחממים את שאר שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. צורבים את הדג עם צד עם העור כלפי מטה בערך 6-8 דקות או עד שהדג מבושל כמעט לחלוטין. הופכים לצד השני ל-30 שניות עד שהדג מבושל לחלוטין ומוציאים מהמחבת. 4 להגשה: את הצ'ירשי מסדרים על צלחת ועליו מניחים את שלוש חתיכות הדג. מניחים מעל הדג פרוסות פלפל חריף, זורים קצח ומזלפים מעל מעט שמן זית. מגישים מיד. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. |