הסביח הטבעוני של שירהגרסה הטבעונית שהכינה שיר אליאס לסביח בפרק "מאסטר שף" של אתמול היא אחת המנות הטבעוניות הכי מגרות שיצא לנו לראות - והכי מהכל אנחנו חמים על קציצות הירק שהיא הכניסה לשם, שהרגישו כמו עיג'ה - רק בלי ביצים
שיר אליאס
| מאסטר שף
| פורסם 14/11/17 07:15
|
המצרכים (4 מנות):לפיתה:
לקציצות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו. 2 פורסים את החציל והזוקיני וצולים בתנור. מוציאים את פרוסות הזוקיני מהתנור אחרי 5 דקות ומשאירים את החציל ל-10 דקות צלייה נוספות (15 דקות בסך הכל). 3 מרתיחים סיר גדול עם מים. פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים, מעבירים לתבנית תנור, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן ומעבירים לתנור לכמה דקות, עד שהם משחימים. >> לכל מתכוני הפרק של "מאסטר שף" 4 מכינים את הקציצות: קוצצים דק בצל, פטרוזיליה ופלפל צ'ילי ומערבבים עם התבלינים. 5 מערבבים בקערה קטנה את קמח החומוס והקמח התופח ומוסיפים מעט מים ליצירת בלילה דלילה. שופכים לתערובת הירקות ומערבבים היטב. 6 מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם יוצרים קציצות ומטגנים עד שהן משחימות. משאירים את סיר השמן על האש. 7 פורסים את הסלק לפרוסות דקות ומטגנים בשמן העמוק עד שהוא משחים מעט. מוציאים לנייר סופג. 8 מרכיבים את המנה: מורחים בפיתות טחינה, מסדרים את כל המרכיבים ומגישים. כל המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים. |