מלבי תפוח בדבשקינוח פרווה שלא נופל בדבר מול קינוחים עתירי חמאה ושמנת, עם חלב קוקוס שנותן טעם עשיר![]()
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
לתפוחים:
אופן ההכנה:1 מרתיחים בסיר בינוני חלב קוקוס, דבש, תרכיז תפוחים ו-1/2 כוס מים. בנפרד מערבבים 1/2 כוס מים וקורנפלור עד שאין גושים. 2 כשהנוזלים בסיר רותחים, מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור ומוסיפים אותה לסיר באיטיות תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מסמיכה ובועה ראשונה עולה. מורידים מהאש. 3 מחלקים את המלבי לכלי הגשה אישיים כשהוא עדיין חם ומניחים לצינון. מעבירים למקרר. 4 חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות. 5 בסיר קטן מרתיחים תרכיז תפוחים, סוכר ולימון. אחרי 3 דקות רתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד שהתפוחים הופכים שקופים מעט ובצבע קרמל. מצננים. 6 מניחים שתי כפות תפוחים וסירופ על כל מנת מלבי קר. מכסים ושומרים במקרר. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|