לחם פירות יבשים של מיקי שמוזהירות עם הפיצוחים - תשאירו מקום בבטן לדבר האמיתי: לחם ביתי רך וטוב עם צימוקים, משמשים ושיבולת שועל, היישר מהקונדיטוריה של מיקי שמו
צילום: דן לב, mako אוכל
|
המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה חלב, מים פושרים, שמרים ודבש. 2 במיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות אטית קמח מלא, קמח לחם, סובין, שיבולת שועל ומלח. מוסיפים את הקערה עם השמרים והנוזלים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד כ-5 דקות. מנמיכים את המהירות שוב ומוסיפים את כל הפירות היבשים. לשים רק עד שהם מתפזרים היטב בבצק. 3 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת המטבח. הבצק צריך להכפיל את נפחו. 4 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, יוצרים מכל אחד מהם כדור ומשאירים כ-15 דקות על שולחן העבודה מכוסה במגבת מטבח. לאחר מכן יוצרים את הצורה הסופית ומצפים בתערובת הגרעינים. מתפיחים כשעה. 5 מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית עם הלחם, ומתחתיה תבנית נוספת עם כוס מים חמים, ואופים כ-45 דקות עד שהלחם מעט שחום ויציב. 6 מצננים היטב לפני שפורסים. * אפשר ומומלץ להניח לבצק לנוח לילה במקרר. מניחים לו לתפוח בחוץ, מוציאים את האוויר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. * ניתן להכין את הלחם בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות. >> באסה: מחירי הפירות היבשים הכפילו את עצמם מאז השנה שעברה >> בואו להיות צרפתים לרגע: מתכון לרטטוי מהיר וטעים |