הפולנטה היא למעשה קמח תירס, או תירס יבש וטחון. מבשלים אותה עם מים ותבלינים, ואז ניתן לאכול אותה חמה–רכה או לתת לה להתקרר ולהתקשות - ולחתוך לקוביות או לפרוסות ולהקפיץ במחבת. המצרכים :לפולנטה:
לסלט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הפולנטה: בסיר גבוה מרתיחים את המים עם המלח ועשבי התיבול. כאשר המים רותחים מוסיפים באיטיות את קמח התירס, תוך כדי טריפה במטרפה בכדי למנוע היווצרות גושים. 2 ברגע שהתערובת מסמיכה, מנמיכים את האש למינימום ועוברים לערבב בכף עץ. 3 מבשלים כזמן הכתוב על האריזה. לבסוף מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית. 4 מקררים וחותכים לקוביות. 5 מכינים את הסלט: מערבבים את העגבניות עם עלי הרוקט, שמן הזית וחומץ בלסמי. ממליחים ומפלפלים. 6 כותשים לתוך הסלט את שיני השום ומוסיפים את הצלפים והארטישוק. 7 במקביל, מקפיצים במחבת את קוביות הפולנטה לצריבה קלה ומוסיפים לסלט. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> הגרסה הקלילה של הפאי: גאלט תפוחים![]() |