סלט קינואה הכי טעים שישאנחנו יודעים, חלקכם לא ממש מתחברים לקינואה, אבל האמת? חבל. מדובר באופציה נהדרת, שדורשת אותו זמן הכנה כמו אורז ויכולה להיות בסיס נהדר לסלטים ותבשילים. הפעם אנחנו עם סלט סופר מרענן וכיפי שהוא ארוחה שלמה
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 22/07/18 07:00
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
זה לא סוד שהרבה אנשים לא אוהבים קינואה. בינינו זהו חומר גלם שזכה להיכנס לתפריט בזכות הרבה יחסי ציבור, אופנה אמריקאית והעובדה שהרבה אנשים מתנזרים מחיטה. אבל אם כבר אוכלים קינואה (שהיא באמת בריאה ומזינה), אז כדאי גם שתהיה טעימה, לא?
את הקינואה מבשלים כמו אורז. מתחילים באידוי במעט שמן ומוסיפים מים רותחים ביחס של 1:2. לחלופין אפשר לבשל כמו פסטה: בסיר עם הרבה מי מלח רותחים עד לריכוך. מקררים לחלוטין, כדי שהחומרים הטריים שמתווספים לסלט לא יאבדו פריכות ורעננות במפגש עם הגרגירים החמים.
האם יש לשטוף את הקינואה לפני ההכנה? יש הטוענים ששטיפה הגונה מעדנת את טעמה של הקינואה. אם בוחרים לשטוף - חשוב לסנן אותה היטב לפני הכניסה לסיר החם.
מוסיפים ירקות ארומטיים (בצל), פריכים (מלפפונים) וטעימים (עגבניות). כמובן שאפשר תמיד ללכת על הז'אנר השחוק של מלא פירות מיובשים ואגוזים. ממש ברגע האחרון, לפני ההגשה, מוסיפים עשבי תיבול, שמן זית ומיץ לימון, שיעניקו לסלט רעננות. המצרכים (3 מנות):לקינואה:
לסלט:
אופן ההכנה:1 שוטפים את הקינואה ומסננים היטב (לא חובה). >> מתכונים לפסח >> לבלוג של אורלי - סיר פלא 2 מאדים את הקינואה בסיר עם שמן זית כ-3 דקות. מוסיפים מים ומלח ומבשלים רבע שעה עד לריכוך. מצננים לחלוטין. 3 מערבבים את חומרי הסלט עם הקינואה המבושלת ומתבלים במיץ לימון ושמן זית. * הסלט נהדר עם מעט יוגורט בצד או מעל. |