המצרכים (2 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת סכין או כלי ייעודי. 2 חותכים שני ריבועים של רדיד אלומיניום בגודל כ-20X20 ס"מ. מניחים כל תפוח במרכזו של ריבוע. 3 מערבבים את אגוזי המלך הקצוצים, הצימוקים, הקינמון והציפורן וממלאים את ליבת התפוח בתערובת. 4 מוזגים מלמעלה דבש, ועוטפים את התפוחים הממולאים בריבועי נייר האלומיניום. 5 מניחים את התפוחים בתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות, או עד שהתפוחים רכים (אפשר לנעוץ סכין ולבדוק). עד כאן המנה שווה כ-250 קלוריות. אפשר לשדרג עם כף גלידת וניל דלת שומן בעוד כ-40 קלוריות, או בכף גלידת וניל שמנת בכ-80 קלוריות. * זהירות: כשפותחים את עטיפת רדיד האלומיניום יוצאים אדים חמים מאוד. נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |