1 מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, משרים במשך שעה ומסננים. 2. יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפירות הטריים. ממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות. 3. מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, אם יש צורך מוסיפים מים לכיסוי הפירות. 4. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מצננים ומניחים לטעמים להיספג. 5. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.