המצרכים (7 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2 קולים את שבבי הקוקוס במחבת גדולה על חום בינוני עד שהם מזהיבים קלות. שופכים לקערה ולהניח בצד.
3 באותה המחבת קולים את האגוזים והשקדים כשתי דקות, עד שהם מתחילים להפיץ ניחוח של קלייה. מרוקנים לקערה נפרדת ומניחים בצד.
4 שופכים את שמן הקנולה לאותה המחבת ומטגנים בה את השיבולת שועל עד שהיא מקבלת גוון זהוב. מרוקנים לתוך הקערה עם האגוזים והשקדים. מוסיפים פנימה את הפשתן, הקינמון והמלח ומערבבים.
5 שופכים את הדבש על התערובת (מומלץ להכניס למיקרו לחימום של כ-30 שניות על מנת להפוך אותו לנוזלי יותר) ומערבבים עד שכל החומרים משתלבים.
6 שופכים את התערובת לתבנית ואופים 20-15 דקות, או עד שהתערובת מזהיבה. מוציאים פעמיים במהלך האפייה כדי לערבב.
7 מוציאים את התערובת מהתנור, מוסיפים לה את הדובדבנים ותערובת שבבי הקוקוס ומערבבים.
8 לוחצים את התערובת לשכבה אחידה שתכסה כחצי מהתבנית ומניחים בצד לקירור.
9 כשהתערובת קרה שוברים את הגרנולה לגושים גדולים ומוסיפים פנימה את השוקולד.
10 אפשר להגיש עם חלב, מעל יוגורט או סתם כחטיף בפני עצמו.
למתכון המקורי בבלוג lemon-sugar
|