1 הכנת המרנג: מקציפים במהירות בינונית את החלבונים, עד לקבלת קצף לבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את אבקת הסוכר המנופה. מזלפים את המרנג בחלקים על-גבי תבנית האפייה במרווחים שווים. בוזקים אבקת סוכר, ואופים 35 דקות ב-135 מעלות צלזיוס. מצננים ומקפיאים.
2. הכנת הקרם: מחממים את השמנת המתוקה ואת מקל הווניל. שופכים לשוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים במקרר למשך 6 שעות לפחות, עד להתגבשות.
3. הכנת הרוטב: מערבבים הכול בבלנדר, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הרכבת המנה: מניחים בעזרת כף מן הרוטב על-גבי הצלחת, בצורה מעגלית. מניחים במרכז הצלחת, בעזרת רינג בקוטר 8, מקוביות האננס והמנגו. מניחים מעל קאנל של קרם וניל שהקצפנו מעט, ומעליו מוזגים מן הרוטב של הפירות האקזוטיים. את המרנג מוציאים מהמקפיא ומעמידים בסמוך למנה.