1 שמים את חומרי הסירופ בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-4 דקות על אש גבוהה ומורידים מהאש.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות, בטורבו.
3 מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים אותו בשכבה נדיבה של חמאה. מכסים בעלה פילו נוסף, ומורחים גם אותו בחמאה. חוזרים על הפעולה עם עלה שלישי (בסך הכל שלושה עלים, שלושתם מרוחים בחמאה).
4 חותכים את עלי הפילו במרכז לשניים. מערבבים את חומרי המלית בקערה ומניחים פס של מילוי בקצה של אחד מחצאי הבצק. מניחים שיפוד עץ על המלית ומתחילים לגלגל את הבצק לרולדה (השיפוד עוזר לגלגול ולהידוק של הגליל). שולפים את השיפוד ומניחים את הגלילה בתבנית התנור על גבי נייר אפייה. מגלגלים באותו אופן את החצי השני של הפילו, ומניחים בתבנית.
5 אופים עד שהגלילים מזהיבים (כ-20-25 דקות, תלוי בסוג התנור), ומוציאים. שופכים את סירופ הסוכר על הגלילים בעזרת מצקת, ומשהים לכמה דקות כדי שכל הסירופ ייספג.
6 חותכים לאצבעות באורך 5 ס"מ ומגישים.
יש רק דבר אחד יותר מתוק מהקינוח הזה | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
>> בשבוע שעבר הכנו כדורי בצק עם זיתים
>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם