לחם "משוך אותי" במילוי שום, גבינה ועשבי תיבולמארחים? אין ספק שהמאפה הזה יימשוך את תשומת לב האורחים שלכם - מתאבן גבינתי ומתובל שיעשה טוב לכל שולחן
ליהיא עראסי
| מעשה במאפה
| פורסם 24/06/14 07:11
צילום: ליטל מרדכי, יחסי ציבור
|
המצרכים :לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר, חלב וביצים ומתחילים ללוש לישה איטית לאיחוד החומרים. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות. מוסיפים קוביות חמאה עד שהן נטמעות בבצק וממשיכים ללוש עוד כמה דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. 2 מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מקמחים קערה, מניחים את כדור הבצק, מפזרים מעט קמח ומתפיחים שעה במקרר. מוציאים מהמקרר למשטח העבודה, משטחים את הבצק קלות להוצאת בועות אוויר, מכניסים שוב לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחת לילה. כשעובדים עם הבצק והמילוי, חשוב שהבצק יהיה קר מהמקרר. 3 מכינים את המילוי: מבשלים את שיני השום עם החמאה, השמן, הדבש ועשבי התיבול (חוץ מהבזיליקום) על אש קטנה כחצי שעה עד לריכוך מלא של השום. טוחנים בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון למחית גסה. 4 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 25X50 ס"מ ובעובישל ½ ס"מ. 5 מורחים את המלית ומפזרים מעל גבינה מגוררת ובזיליקום. 6 בעזרת גלגלת פורסים את הבצק ל-5 רצועות של 10X25 ס"מ ומניחים רצועה אחת על השנייה. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית כשהפרוסות עומדות כמו ספרים על מדף. מתפיחים כמעט עד הכפלת נפח. 7 מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד הזהבה. ליהיא עראסי תצטרף לשפים כמו אהרוני, אבי ביטון, אביב משה, עומר מילר ועוד, שיעבירו סדנאות בישול ואפייה באירוע "בישולים בתחנה של אסם ועיריית תל אביב" שיתקיים בתאריכים 24-26.6.2014. לפרטים לחצו כאן. >> טארט פירות קיץ מקסים>> רץ ברשת: קערה מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית |