פבלובות אוזני המן
ציוד: תבנית התנור, נייר אפייה, חתיכת קרטון, עיפרון וסרגל, שק זילוף (אם יש)
המרכיבים:
למרנג:
120 גרם חלבונים (מ-4 ביצים גדולות)
200 גרם (1 כוס) סוכר דק דק של סוגת (אפשר גם לטחון סוכר רגיל במעבד מזון)
1 כפית חומץ או לימון
1/2 כף קורנפלור
צבע מאכל טבעי – לא חובה
למילוי:
1 קופסת שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
פירות שאוהבים, חתוכים לקוביות
כמה הערות, לפני שמתחילים:
• זמן האפייה של המרנג הוא בגדר המלצה. מכיוון שכל תנור מתנהג טיפה אחרת כדאי לא לסמוך רק על הזמן המצוין במתכון, ולבדוק את המרקם.
• ניתן להכין את אוזני המרנג עד יומיים לפני ההגשה, ובלבד ששומרים אותן בכלי אטום, שלא יספגו לחות. ביום ההגשה מכינים את הקצפת, חותכים את הפירות ומרכיבים את המנות.
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם המרנג: מחממים תנור ל-125 מעלות. מציירים בעיפרון על קרטון קשיח משולש שווה צלעות, כל צלע בת 6 ס"מ (ראו צילום), וגוזרים.
2. מציירים את המשולשים על נייר האפייה והופכים את הנייר כך שהכיתוב יפנה כלפי מטה. מניחים בתבנית.
3. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצרת פסגה רכה (ראו צילום).
4. מוסיפים את הסוכר בזילוף עדין וממשיכים להקציף עד שנוצרת פסגה יציבה מאוד(ראו צילום). ממששים מעט קצף בין שתי אצבעות כדי לוודא שהסוכר נטמע כולו בתוך הקצף ולא נשארו גרגירים.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים את החומץ או הלימון ואת הקורנפלור. מקציפים עוד כמה שניות.
6. אם רוצים, מטפטפים כמה טיפות של צבע מאכל ומקפלים עד שכל התערובת נצבעת.
7. מכניסים בעדינות את הקצף לשק זילוף, ומזלפים בתחום המשולשים שציירנו: דבר ראשון מזלפים בכל קודקוד של המשולש כדור. אחר כך מזלפים לאורך הצלעות, ומסיימים בבלון קצף לא גדול במרכז המשולש הריק. משטחים מעט בעזרת האצבע, וכך יוצרים את התחתית. אם לא משתמשים בשק זילוף פשוט משטחים את הקצף בכפית עד לכיסוי התחתית, ומניחים את הקצף בשוליים בכל צורה שרוצים. העיקר ליצור מעין חומה שהופכת את כל האוזן למעין קערה משולשת.
8. אופים את משולשי המרנג בערך שעה, או עד שהצד החיצוני של המרנג קשה (נוקשים בעדינות ומרגישים את הצליל והמרקם). הצד החיצוני אמור להרגיש קשה ואפילו מעט סדוק והפנים רך כמו מרשמלו.
9. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את המרנגים בפנים עד לצינון מוחלט.
10. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה (אגב, קוראים לזה קרם שנטילי).
11. מרכיבים את המנה: מניחים את אוזני הפבלובה על צלחת ההגשה, ממלאים כל אחת בגבעה יפה של קצפת, מסדרים את הפירות ומגישים.
>> רוצים בכל זאת להכין את האוזניים המסורתיות? לפחות קחו את המתכון של אביבה
>> ואם אתם בקטע של לקנות, בואו לראות איזה הכי כדאי