אזני המן ממרנג (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אוזני המן ממרנג. שיתחפשו קצת, מה קרה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

פבלובות אוזני המן

ציוד: תבנית התנור, נייר אפייה, חתיכת קרטון, עיפרון וסרגל, שק זילוף (אם יש)

המרכיבים:
למרנג:
120 גרם חלבונים (מ-4 ביצים גדולות)
200 גרם (1 כוס) סוכר דק דק של סוגת (אפשר גם לטחון סוכר רגיל במעבד מזון)
1 כפית חומץ או לימון
1/2 כף קורנפלור
צבע מאכל טבעי – לא חובה

למילוי:
1 קופסת שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
פירות שאוהבים, חתוכים לקוביות

כמה הערות, לפני שמתחילים:

• זמן האפייה של המרנג הוא בגדר המלצה. מכיוון שכל תנור מתנהג טיפה אחרת כדאי לא לסמוך רק על הזמן המצוין במתכון, ולבדוק את המרקם.

• ניתן להכין את אוזני המרנג עד יומיים לפני ההגשה, ובלבד ששומרים אותן בכלי אטום, שלא יספגו לחות. ביום ההגשה מכינים את הקצפת, חותכים את הפירות ומרכיבים את המנות.

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם המרנג: מחממים תנור ל-125 מעלות. מציירים בעיפרון על קרטון קשיח משולש שווה צלעות, כל צלע בת 6 ס"מ (ראו צילום), וגוזרים.

אזני המן ממרנג-מציירים וגוזרים 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
בשלב ראשון, מציירים משולש וגוזרים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

2. מציירים את המשולשים על נייר האפייה והופכים את הנייר כך שהכיתוב יפנה כלפי מטה. מניחים בתבנית.

3. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצרת פסגה רכה (ראו צילום).

אזני המן ממרנג-כך נראית פסגה רכה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה נראית פסגת קצף רכה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מוסיפים את הסוכר בזילוף עדין וממשיכים להקציף עד שנוצרת פסגה יציבה מאוד(ראו צילום). ממששים מעט קצף בין שתי אצבעות כדי לוודא שהסוכר נטמע כולו בתוך הקצף ולא נשארו גרגירים.

אזני המן ממרנג-פסגה יציבה ומבריקה זו התוצאה הסופית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
וזאת פסגה יציבה. זהו, הקצף מוכן | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים את החומץ או הלימון ואת הקורנפלור. מקציפים עוד כמה שניות.

6. אם רוצים, מטפטפים כמה טיפות של צבע מאכל ומקפלים עד שכל התערובת נצבעת.

7. מכניסים בעדינות את הקצף לשק זילוף, ומזלפים בתחום המשולשים שציירנו: דבר ראשון מזלפים בכל קודקוד של המשולש כדור. אחר כך מזלפים לאורך הצלעות, ומסיימים בבלון קצף לא גדול במרכז המשולש הריק. משטחים מעט בעזרת האצבע, וכך יוצרים את התחתית. אם לא משתמשים בשק זילוף פשוט משטחים את הקצף בכפית עד לכיסוי התחתית, ומניחים את הקצף בשוליים בכל צורה שרוצים. העיקר ליצור מעין חומה שהופכת את כל האוזן למעין קערה משולשת.

אזני המן ממרנג-ואפשר כך4 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
המרנג. אפשר לזלף ככה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
אזני המן ממרנג-אפשר כך3 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ואפשר ככה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. אופים את משולשי המרנג בערך שעה, או עד שהצד החיצוני של המרנג קשה (נוקשים בעדינות ומרגישים את הצליל והמרקם). הצד החיצוני אמור להרגיש קשה ואפילו מעט סדוק והפנים רך כמו מרשמלו.

9. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את המרנגים בפנים עד לצינון מוחלט.

אזני המן ממרנג-אוזניים לפבלובה5 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אוזני המן ממרנג. חכו חכו שהן יתמלאו | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

10. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה (אגב, קוראים לזה קרם שנטילי).

11. מרכיבים את המנה: מניחים את אוזני הפבלובה על צלחת ההגשה, ממלאים כל אחת בגבעה יפה של קצפת, מסדרים את הפירות ומגישים.

 >> רוצים בכל זאת להכין את האוזניים המסורתיות? לפחות קחו את המתכון של אביבה
>> ואם אתם בקטע של לקנות, בואו לראות איזה הכי כדאי

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן