עוגיות שוקולד שוקולד מוכנות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
שוקולד, ועוד קצת שוקולד. כיף! | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגיות שוקולד-שוקולד

המרכיבים (כ-30 עוגיות):
185 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
125 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות סוכר
45 גרם (1/2 כוס) קקאו
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
90 גרם שוקולד מומס

למילוי:
90 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מניחים בצד.

3. מערבלים בקערת המיקסר חמאה, סוכר וקקאו במהירות בינונית עד אחידות (בערך 2 דקות).

4. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים לערבל עד לאחידות.

5. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עוד כ-30 שניות.

6. מנמיכים מהירות, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בערך דקה. מכניסים לקירור ל-15 דקות.

7. יוצרים כדורים מהבצק, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 11-13 דקות, עד שהעוגיות תופחות מעט והן סדוקות ונראות יבשות.

עוגיות שוקולד שוקולד - כדורים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגיות שוקולד. היידה לתנור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגיות שוקולד שוקולד - יוצרים שקעים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
יוצרים את השקעים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגיות שוקולד שוקולד - החמאה והשוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ומתפנים להכין את המילוי | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. מוציאים את העוגיות מהתנור ויוצרים במרכזן שקעים בעזרת קצה ידית של כף עץ או כפית מדידה. מצננים. בשלב זה ניתן למלא את העוגיות, או לאחסן ולמלא רק לפני ההגשה. במצב הזה אפשר להקפיא אותן לעד חודש.

9. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל, ומניחים בצד עד שמסמיך מעט. ממלאים כל עוגייה ומניחים להתקשות, בערך שעה. מגישים או מאחסנים בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

>> בשבוע שעבר גילינו את חדוות הוופי פאי
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק