1 חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות של כ-3 ס"מ. מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים את העוף למשך שעה לפחות.
2. חוצים את הזוקיני מסירים את הליבה וחותכים לקוביות.
3. שמים בווק חמש כפות שמן זית, כשהשמן חם מאד- כמעט מעשן, מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר ומהיר, תוך ערבוב מתמיד עד שצבעו משתנה ללבן. מוציאים לקערה אחרת.
4. מוסיפים את שאר השמן וכשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל הירוק והפלפלים החריפים והפלפל אדום המתוק במשך דקה. מוסיפים לווק את הזוקיני והזיתים לטיגון של שתי דקות נוספות.
5. מחזירים את העוף לווק, מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים
6. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה של דקה ורק בסוף זורקים פנימה את עלי הבזיליקום (קורעים אותם ביד לפני ההכנסה). מוציאים את התבשיל מיד לכלי הגשה ומפזרים מעל צנוברים קלויים.