המצרכים (2 מנות):לעוף:
לתבשיל העדשים:
אופן ההכנה:1 מערבבים את הג'ינג'ר, השום, הדבש והסויה בקערה. מוסיפים את קוביות העוף ומניחים לפחות לשעה, לספיגת טעמים. 2 בינתיים מכינים את תבשיל העדשים: קוצצים את הבצל, הגזרים וגבעול הסלרי לחתיכות גסות. מטגנים קלות עד שהירקות מעט מתרככים. 3 מוסיפים את השום הכתוש, עלה הדפנה, החומץ הבלסמי, העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים מתרככות. אם נגמרים הנוזלים לפני שהעדשים רכות - מוסיפים עוד מים. אם רוצים לקצר את זמן הבישול אפשר להשרות את העדשים במים מבעוד מועד. במקרה כזה מבשלים אותן בפחות מים. 4 חוזרים לעוף: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העוף 5-10 דקות (זהירות לא לייבש אותו). מגישים ביחד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס |