המצרכים :
לגלידה:
למרנג:
אופן ההכנה:1 מכינים את הגלידה: משמנים קלות את התבנית ומניחים בתוכה ניילון נצמד כך שיבצבץ החוצה ויאפשר חילוץ קל. בקערה מערבבים יחד את החלב הממותק והפסיפלורה (או התחליפים). בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. 2 מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הפסיפלורה והחלב הממותק. את התערובת יוצקים לתוך התבנית המרופדת בניילון נצמד. מכסים ומעבירים למקפיא ל-6 שעות או ללילה שלם. ניתן להכין מראש עד שבוע ימים לפני ההגשה. 3 כשהגלידה קפואה לחלוטין מכינים את המרנג: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים בגובה של כ-2-3 ס"מ. מניחים מעל קערה חסינת חום כך שלא תיגע ישירות במים. מניחים בקערה את החלבונים, הסוכר וקורט מלח. מחממים את החלבונים תוך כדי טריפה למשך כ-5 דקות ועד שהסוכר מתמוסס לחלוטין והתערובת חמה מאוד למגע (במידה ומשתמשים במד חום עד לטמפרטורה של 65 מעלות). 4 מעבירים את תערובת החלבונים לקערת המיקסר, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף גמיש ומבריק ועד שהקערה קרה למגע בחלקה החיצוני (כ-8-10) דקות. מעבירים את המרנג השק זילוף עם פייה משוננת. 5 ההרכבה: מוציאים את הגלידה מהמקפיא, בעזרת הניילון הנצמד מחלצים אותה מהתבנית (אם קשה מאוד לחלץ את הגלידה ממתינים כ-5 דקות ומנסים שוב). הופכים את הגלידה על גבי צלחת הגשה המתאימה לחימום בתנור. מזלפים את המרנג בשורות ליצירת מראה "קיפודי" ובצפיפות על גבי הגלידה כך שהגלידה תצופה כולה במרנג. 6 מעבירים בחזרה למקפיא לכ-15 דקות על מנת לאפשר לגלידה להתייצב שוב. (אפשר להקפיא עד להגשה). 7 מחממים את התנור ל-250 מעלות. מוציאים את האלסקה מהמקפיא ומחממים בחלקו העליון של התנור למשך כ – 2 דקות עד שהמרנג נחרך קלות. לחילופין, ניתן להשתמש במבער. רצוי להגיש מיד אך ניתן להקפיא שוב עד להגשה. שומרים במקפיא עד יומיים. * ניתן להמיר את מיץ הפסיפלורה בתחליפים הבאים:- כמות זהה של מיץ הדרים- 1 כף מחית פיסטוק + 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים גס- 2 כפות חמאת בוטנים + 1 חטיף חמאת בוטנים קצוץ גס- 100 גרם ממרח לוטוס (רבע צנצנת) + 8 ביסקוויטים לוטוס שבורים גס- 2 כפות נוטלה + 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר- 2 כפות ריבת חלב * בהשראת Zoe Bakes * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |