1 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה עוגיות טחונות, שקדים טחונים, סוכר וחמאה מומסת לתערובת לחה. משטחים את התערובת על הבסיס והדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות.
3 אופים את הבסיס 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מצננים.
4 מכינים את המלית: שמים בסיר קטן את כל החומרים למעט כוס תותים פרוסים ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי מעיכת התותים בעזרת ממחה (מועך פירה). כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה-שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות. יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד לילה.
5 מצפים ומקשטים: מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה. מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ ריקים. קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים על השוליים הריקים. מקשטים במרכז הפאי עם תותים שלמים. שומרים עד יומיים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח