קשה למצוא עוגיות קלות להכנה יותר מאלה. הן מזינות מאוד, וכל ביס מלא טעם. הבננות הן מקור המתיקות העיקרי במתכון זה, ולכן השתדלו להשתמש בבננות בשלות ביותר שקליפתן מנומרת בכתמים שחורים. הבננה מגיעה לשיא טעמה כאשר הפחמימות שבה הופכות לסוכר טבעי, ובמצב זה קליפתה מתכסה כתמים. הבננות עשירות באשלגן, מינרל חשוב המבטיח פעילות תקינה של הלב. הן עשירות גם במינרלים אחרים, ביניהם ברזל, מגנזיום וסלניום. המצרכים (30 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2 בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את הבננות בקערה עד שלא נשארים גושים. מוסיפים את האגוזים, את פתיתי הקוקוס ואת התמרים ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את הקוואקר ואת הקינמון ושוב מערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים הכול יחד.
4 מרפדים את התבנית בנייר אפייה. בעזרת כפית מניחים על התבנית המרופדת תלוליות מהתערובת בקוטר של כ-3 ס"מ ובמרווחים של 2 ס"מ בין זו לזו. משטחים קלות כל עוגייה עם גב הכפית.
5 מכניסים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט.
6 מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. מעבירים את העוגיות לרשת צינון בעזרת המרית. מניחים לעוגיות להצטנן לגמרי, ומעבירים אותן לכלי אטום.
* העוגיות יישמרו טריות 3 ימים בכלי אטום.
>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|