המצרכים :לבסיס הקוקוס (לתבנית פאי בגודל 24-26 ס"מ)
למלית שוקולד:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מכינים את בסיס הקוקוס: מערבבים בקערה (לא מקציפים) חלבונים עם סוכר, מוסיפים קוקוס, ומערבבים היטב. 2 משמנים את התבנית ומהדקים את התערובת בידיים לתחתית ולדפנות. 3 מכינים את המלית: מחממים תנור ל־180 מעלות. 4 מחממים במיקרוגל ממרח שוקולד ושמנת מתוקה במשך דקה וטורפים לאיחוד. 5 טורפים פנימה חלמונים בזריזות. 6 שופכים על בסיס הקוקוס ואופים 20־25 דקות, עד להתייצבות (המלית נשארת רכה ורוטטת כמו ג'לי בסוף האפייה. היא תתייצב במקרר), ומצננים מעט. 7 מכינים את הזיגוג: מחממים במיקרוגל את השוקולד והשמנת מתוקה במשך דקה, טורפים לאיחוד, ושופכים על העוגה לציפוי. 9 מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים, ומגישים. טיפ נוסף: לפאי בגרסת פרווה, מחליפים את השמנת המתוקה בכמות זהה של חלב קוקוס או שמנת צמחית, ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה. צילום: שי פרנקו למגזין "את" | סטיילינג: אינה גוטמן >> פסח כבר כאן, ויחד איתו גם כל המתכונים לחג >> ועוד המון מאפים מתוקים ומלוחים בבייקרי שלנו >> לעוד קינוחים כשרים לפסח של צוות "בייק אוף ישראל" במגזין "את" |