מעמולים במלית תמרים ופיסטוקהמתכון למעמולים המפורסמים של ממה שרה - אמא שלי. לקבלת הצורה האותנטית השתמשו בפינצטה מיוחדת לצביטת שולי המעמולים. אם אין, אפשר פשוט לצבוט את השוליים לסגירה או להיעזר במזלג
צילום: דן פרץ, על השולחן
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מכינים את המלית: לשים היטב את חומרי המלית ויוצרים כדורים בגודל זית גדול. 3 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ולשים כ-5-4 דקות בעזרת וו הלישה לבצק רך ונעים למגע. 4 ממלאים, מעצבים ואופים: קורצים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס”מ, יוצרים בהם גומה בעזרת האצבע ומניחים כדור מלית במרכז. סוגרים לכדור וצובטים צורות בעזרת פינצטה למעמול או בעזרת מזלג. מסדרים את העוגיות בתבנית. 5 אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות יציבות. הן לא אמורות להזהיב. 6 מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
>> ארז קומרובסקי מפצח את סודות התבית >> והנה מתכונים למרק פו, מרק ראמן ועוד מרקים אסייתיים שיעשו לכם את הסופ"ש |