המצרכים :
אופציות לתוספות:
אופן ההכנה:1 להכנת החמאה החומה: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומניחים אותן בסיר קטן (רצוי סיר אמייל) ועל גבי להבה בינונית. תוך כדי ערבוב מתמיד מחממים את החמאה עד שהיא נמסה ומבעבעת. ממשיכים לחמם ולערבב עד שהחמאה משנה את צבעה לצבע חום בהיר. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי אחר חסין חום. מצננים לטמפרטורת החדר כחצי שעה. 2 להכנת הבצק: מחממים תנור ל-175 מעלות. 3 מקציפים במיקסר מהירות גבוהה את הסוכרים עם הביצה והחלמון, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה יחסית כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה החומה שהתקררה ומקציפים עוד 2-3 דקות נוספות. 4 לקערה אחרת מנפים את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח לתערובת. מחליפים את המקצף בוו הגיטרה ומערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד. מוסיפים פנימה את השוקולד ואחת מהתוספות האופציונאליות. מערבלים שוב רק עד לפיזור אחיד של השוקולד והתוספות. 5 בעזרת כף קפיצית של גלידה בקוטר 4 ס"מ (או באמצעות 2 כפיות), מניחים כדורי בצק במרווחים של כ-2-3 ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10-12 דקות. מוצאים ומצננים על גבי רשת. 6 העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים נוספים. מבוסס על מתכון מתוך Delicious Days * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |