שבקייהעוגיות מרוקאיות מטוגנות פריכות, טבולות בסירופ מתוק וסמיך ומצופות בשומשום. מעדן ממטבח מסעדת המוציא![]()
צילום: דרור כץ
|
המצרכים :לעוגיות:
לסירופ הסוכר:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים את הקמח, המים, השמן, החומץ והמלח, ולשים לבצק אחיד וחלק (מומלץ ביד). 2 עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לנוח למשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת חדר. 3 מרדדים את הבצק לעובי של 1-1.5 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס. 4 צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות, לקבלת עוגייה בצורת כתר. 5 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו. 6 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הג'ינג'ר והלימון (זה לוקח כ-7 דקות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר. 7 טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|