1 במעבד מזון, עם להב מתכת, שמים את החמאה, הקמח, השקדים והסוכר ומעבדים קצרות לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצים והחלמון ומעבדים לזמן קצר ביותר.
מתכונים לראש השנה
2 מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט ומעבדים ביד לבצק אחיד. אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
3 אפיית הבצק: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
4 על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק הקר לעיגול דק של 3 מ"מ. כורכים את עיגול הבצק סביב המערוך ומעבירים לתבנית טארט מסולסלת, עם תחתית מתפרקת. פורשים את עיגול הבצק על התבנית. מהדקים את הבצק אל התבנית, חותכים וזורקים שוליים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג ואופים כ- 15 דקות עד שהבצק זהוב יפה. מוציאים מהתנור.
5 הכנת המילוי: שמים בסיר קטן את השמנת, הדבש והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה. מורידים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים פנימה את תערובת האגוזים. מצננים עוד כמה דקות. יוצקים את התערובת את תחתית הבצק ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות למשך כעשרים וחמש דקות. מוציאים ומצננים מעט.