1 להכנת הבצק מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2 מוסיפים ביצה ומעט מהקמח ומערבבים 10 שניות במהירות בינונית.
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה במהירות איטית/בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
4 מכניסים למקרר בניילון נצמד לשעה.
5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי 1/2 ס"מ, מכניסים ומרדדים בתבנית הפאי, מסירים את הבצק העודף ומכניסים למקרר לשעה.
6 להכנת קרם השקדים מקציפים שקדים עם סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
7 מוסיפים ביצים ואת שאר החומרים עד קבלת קרם אחיד, במהירות איטית. מוסיפים רום ומערבבים כדקה.
8 יוצקים את הקרם על תבנית הפאי עם הבצק הפריך. מקררים כחצי שעה במקרר.
9 אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה ומקררים.
10 להכנת קרם הוניל מקציפים את הקצפת עד קבלת מרקם רך ויציב. ממלאים מעל הבצק הפריך והקרם שקדים האפויים.
11 מעטרים בפירות טריים ועונתיים, דוגמת תות שדה,קיווי, פירות יער, אגסים, אננס וכדומה. חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסדרים על הקצפת בצורות גיאומטריות לפי הטעם.
12 להכנת הזיגוג החם (הסוד של הטארט) מחממים זיגוג נפאז' עם 4 כפות מים בסיר קטן תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
13 מברישים את הפירות בעדינות עם הזיגוג ומגישים.
14 את טארט הפירות העונתי ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. בתיאבון.